Nostalgische indiejazz met ballen

CLOD!, in kapitalen en met uitroepteken alstublieft. Dat is niet voor niets; het mag voor dit Rotterdamse kwintet rond bassist en componist Alessandro Fongaro best een beetje stoer.

De Italiaanse Fongaro gold tijdens zijn studie aan Codarts Rotterdam – voorheen Rotterdams Conservatorium – als een van de grootste talenten van zijn lichting. Zo won hij onder meer de Erasmus Jazz Prijs (2014) en The Records (2014) en studeerde af met de hoogste onderscheiding. Sindsdien speelde hij bij en met talloze klasbakken uit de Nederlandse jazz, van Ben van Gelder en Tineke Postma tot Koeniverse3 en het Sun Mi Hong Quintet.

Die ervaring en avontuurlijke insteek neemt hij mee naar CLOD!. Bij CLOD! komen jazz, elektronica en jazz samen. Fongaro richtte de band op om te experimenteren met de sound en manier van liedjes schrijven die binnen indierock gebruikelijk is. Gecombineerd met een nostalgische inborst, liefde voor melodieën en improvisaties en voorzichtige experimenten met dansbare beats levert dat een zoetzuur geluid op dat uniek is in de hedendaagse jazzwereld.