Mike Bindraban hoofdprogrammeur
  17 mei 2019

Jazz International Rotterdam, de organisator van jazzconcerten en –projecten in Rotterdam, heeft Mike Bindraban uitgenodigd om de 19e editie van Festival Jazz International Rotterdam te programmeren.

In 2019 staat het festival in het teken van “100 jaar jazz in Rotterdam”, met een hoofdrol voor de Rotterdamse scene van hier en nu. Het festival vindt plaats op 24-26 oktober 2019 in LantarenVenster en omliggende locaties op de Kop van Zuid en op De Kaap (Katendrecht).

“Na het vertrek Frank van Berkel, de vorige programmeur (thans werkzaam bij het Bimhuis), waren we op zoek naar iemand die zowel de Rotterdamse scene goed kent en internationaal sterk in zijn schoenen staat. En iemand die in Rotterdam bruggen kan en wil slaan naar nieuwe publieksgroepen,” aldus Sophie Blussé, directeur van Jazz International Rotterdam. Op Festival Jazz International Rotterdam 2019 komen ook de vaste onderdelen, zoals The Pack Project en Nieuwe Makers, aan bod. Deze worden begeleid door Hugo Dirkson, collega-programmeur en artistiek coördinator van Jazz International Rotterdam.

“Voor mij is het een enorme eer, om vooral met het thema 100 jaar Jazz in Rotterdam voortvarend aan de slag te gaan. De stad, het thema en het festival staan erg dicht bij mij en ik hoop de diversiteit en jonge frisse progressiviteit die Rotterdam zo kenmerken, terug te laten komen in de aanstaande editie van het festival. Aan de slag!” – Mike Bindraban

Lees hier het interview van Mike Bindraban gemaakt door Jazzradar.

NIEUWSBRIEF

* verplicht
TOESTEMMING

PARTNERS festival